Skip to main content


Anna-Karin Tötterman –
rohkea porvari eduskuntaan

Eduskuntaan tarvitaan korkeasti koulutettuja äitejä

Olen valtiotieteen lisensiaatti (informaatiotiede) ja hum.kand. (historia). Nykyisin teen koulutuspoliittista edunvalvontatyötä tehtyäni aikaisemmin pitkän uran Åbo Akademilla. Olen kahden koululaisen (s. -08 ja -11) ylpeä äiti. Olen asunut Turussa vuodesta 1997 mutta synnyin ja vartuin yrittäjäperheessä Pietarsaaressa.

Pitkä ja laaja kokemus poliittisesta päätöksenteosta

Olen ollut poliittinen päätöksentekijä vuodesta 2018. Minulla on ollut useita luottamustehtäviä Turun kaupungilla (esim. ruotsinkielinen jaosto ja Turun Musiikkijuhlasäätiö), Suomen Ruotsalaisessa Kansanpuolueessa (esim. Turun RKP:n puheenjohtaja, Varsinais-Suomen RKP:n varapuheenjohtaja, puoluevaltuuston jäsen) ja lisäksi olen Folktingetin, sekä sen hallintovaliokunnan varsinainen jäsen vuodesta 2021.

Panostuksia koulutukseen, yrittäjyyteen sekä nuorten hyvinvointiin

Politiikassa olen tähän mennessä keskittynyt koulutukseen (varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen); yrittäjyyteen (esim. start-upit, yritysten tukeminen, kalastuselinkeino); nuorten hyvinvointiin (henkinen hyvinvointi, syömishäiriöiden hoito), pohjoismaiseen yhteistyöhön sekä kestävään kaupunkikehitykseen.

Yhteiskunnalliset haasteet vaativat rohkeaa, porvarillista päätöksentekijää

Olen ehdolla eduskuntaan Varsinais-Suomen vaalipiiristä vuoden 2023 vaaleissa. Olen RKP:n ehdokas ja aion rohkeudella, tiedolla ja vahvalla sitoutumisella tehdä työtä elinvoimaisen hyvinvointiyhteiskunnan, yrittäjyyden ja talouskasvun eteen. Haluan että meillä on jatkossakin turvallinen yhteiskunta ja korkealaatuinen koulutus sekä kaikenikäisille hyvä hoito kummallakin virallisella äidinkielellä.

Moni asia on meillä Suomessa hyvin. Kuitenkin on suuria yhteiskunnallisia haasteita, kuten sota Euroopassa, energiakriisi, inflaatio, korkeat hinnat, ilmastonmuutos, väestön pieneminen sekä työvoimapula monella alalla (esim. hoitoala ja varhaiskasvatus). Ne vaativat seuraavalla vaalikaudella rohkeaa ajattelua, laajaa osaamista sekä suurta sitoutumista tulevaisuuden elinvoimaiseen Suomeen. Olen valmis ottamaan eduskunnassa vastuuta Suomesta, Varsinais-Suomesta ja Turusta rohkeana, porvarillisena edustajanasi.